Skip to content

Programma’s

Muziek van CPE en WF Bach – Vanwege z’n dynamische mogelijkheden was het clavichord een van CPE Bachs favoriete instrumenten. In dit programma presenteren we de emotionele en expressieve muziek van CPE en zijn broer Wilhelm Friedemann. U hoort het clavichord in verschillende gedaantes: als solist, als gelijkwaardige obligaat partij en als basso continuo-begeleider.
*

 

 

 

 

 

Le clavicorde en France – De weelderige muziek van 18e-eeuwse Franse componisten klinkt verrassend goed op clavichord. We spelen muziek van Boismortier, Le Roux, Rameau en twee leraren van Marie-Antoinette: Grétry en Dussek.
*

 

 

 

 

 

Whispered Mastery: Muziek van Haydn en Mozart– Deze twee grootheden uit de Klassieke periode hadden een clavichord in hun bezit. De familie Mozart reisde door Europa met een clavichord gebouwd door Johann Andreas Stein, en in Esterházy had Haydn een clavichord tot zijn beschikking. Uitgevoerd op clavichord krijgt hun muziek nieuw leven ingeblazen. Dit programma bevat werken van beide componisten voor solo klavier, en bewerkingen van Mozarts vioolsonates voor traverso.

whisperedmasteryicon(program forthcoming)*

 

 

 

 

 

‘Le tic douloureux ‘- zonderlinge muziek voor een ongewone combinatie– Met werken van (o.a.) de broers Wilhelm Friedemann en Carl Philipp Emanuel Bach, Charles Delusse (±1720-±1774) en een nieuw werk van de jonge componist Rob Manthey, speciaal voor het ensemble geschreven.


*

 

 

 

 

Napoleon’s Playlist–  Als Napoleon de iPod had gekend, welke muziek zou hij hebben downgeload?! In het kader van de Napoleon-tentoonstelling in het Honig Breethuis hebben we een programma samengesteld met muziek van componisten die hij erg waardeerde. Muziek die hij mogelijk gehoord heeft in de operahuizen in Parijs, in de salons van Malmaison en misschien zelfs in het Paleis op de Dam in Amsterdam.

*

 

 

 

*

 

Il Sussurro speelt voornamelijk  muziek uit de late 18e eeuw, maar we zijn zeker ook geïnteresseerd in de muziek uit de gehele Barok en Klassieke periode. De mogelijkheden van het clavichord als kamermuziekinstrument zijn we langzaam aan het ontdekken. De combinatie met traverso is ideaal, maar in historische verhandelingen lees je ook over de combinatie met viola d’amore, en met zang. Experimenten met luit en gamba staan ook op de agenda. Kom gerust nog een kijken op onze website voor meer programma-ideeën.

 

“Voor uitvoeringen in de meest elegante smaak is het clavichord de beste begeleiding.” CPE Bach